A pince

Kezdetekkor, Ostoroson, egy kis pincében kezdett édesapám borokat készíteni, a nyolcvanas évek elején. Az ostorosi pince a mai napig is megvan, ahol egészen 2011-ig készültek boraink. Idővel túl szűkösnek bizonyult és úgy döntöttünk vásárolunk egy nagyobb pincét Egerben mivel nem volt lehetséges az ostorosi pince bővítése. Az egri pince riolittufába vájt, két ággal is rendelkezik, illetve egy több mit 100 éves borházból nyílik. 


Legfőképp 220 literes magyar és francia tölgyfahordókban érleljük borainkat, valamint kóracél tartályokban, amiket erjesztéskor hűteni is tudunk. Továbbá műanyag tartályokat palackozáskor és ülepítéskor használjuk. Reményeink szerint rövid időn belül fehérborainkat illetve vörösborainkat is 500 és 1000 literes tölgyfahordókban is érlelhetjük.

 

Alapgondolatok borkészítésben:

 
 
 
 
"A józanság legmagasabb foka a mámor."
" Tisztán és tisztességesen!"