"A szőlő megteszi a dolgát, mi csak egyengetjük az útját."

A szőlők

A szőlőket saját kezűleg műveljük, a borokat is mi készítjük. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy a boraink minősége kifogástalan.  2012-ben elnyerte Édesapám az Év Szőlőtermelője címet az egri hegyközségben, ami a leginkább szimbolizálja szőlő iránti szeretetünket, belevetett hitünket, és elhivatottságunkat. Hisszük, hogy igazán jó bort csak a legszebb és legegészségesebb, a lehető legtökéletesebben beérett szőlőből lehetséges készíteni.

 

A legfiatalabb ültetvényünk is már 10 éves. Azért tartjuk ezt fontosnak, mert egy megerősödött, kifejlődött szőlőnövénynek már elég mélyen van a gyökere ahhoz, hogy nem a talajból, hanem az alatta elhelyezkedő, altalajból, kőzetből szívja ki a tiszta, természetes tápanyagban gazdag, szűrt vizet. Az ásványosság és a megfelelően nagy koncentrációjú bel tartami értékek csak ilyen tulajdonságú szőlőből készült borban jelentkeznek.

 

 

Szőlőművelésben, borkészítésben alkalmazott alapgondolataink:
 
Metszés:
 
Továbbá:
 
Ültetvényeink: